11-2019 Nieuwe bestuursleden NDC

Het bestuur van de Nederlandse Drakenclub is (deels) vernieuwd cq. herkozen.

Tijdens de jaarvergadering op 24 november 2019 zijn Jan Bakker en Philip de Koning Gans na drie termijnen c.f. de statuten afgetreden. Jan Bakker was al als wedstrijdcommissaris opgevolgd door Daan Goedkoop. Wouter van Dis treedt toe tot het bestuur als algemeen lid. 

Netty Tiggelman (NED 330) was kandidaat om Philip de Koning Gans op te volgen als Secretaris bestuur en als National Secretary in IDA-verband. Met unanieme stemmen werd zij gekozen in die hoedanigheid. 

2 leden van het Amazing Grace team waren aanwezig

Het voltallige bestuur NDC (vlnr: Erik Groot, Wouter van Dis, Klaas Ruigewaard, Netty Tiggelman, Daan Goedkoop)

09-2019 ONK "room for improvement"

Het ONK 2019 te Muiden zit er weer op. Het was een mooi evenement verspreid over 4 dagen. Bij het optuigen viel direct de nieuwe genua op. Strak en mooi gesneden. De arm van Bas is goed genezen en bleek vol belastbaar. Het was na de Goldcup weer de eerste keer samen in de boot. De eerste start was even wennen, maar door dat het veld niet te groot was, konden we aardig wegkomen. De nieuwe Genua werkte perfect, hoogte en snelheid. Een heel verschil met die van 2016. De zaterdag werd Dirk Jan afgewisseld door Fleur van Erp. Helaas voor haar werd er door gebrek aan wind niet gestart. Wel zijn we even naar buiten geweest met een aantal Draken om wat te varen. De starts gingen steeds beter. Vrije wind en met snelheid op tijd over de lijn. Het maakt dan ook een verschil om met 30 boten of 98 boten te starten. Een aantal keren als 10e bij de bovenboei, maar helaas niet vast kunnen houden. Indrukwekkend om te zien hoe team Heerema vaart. Door de voorsprong heeft hij de laatste race niet meer hoeven varen. Ook de race naar de kraan werd door hen gewonnen. 

07-2019 Nieuwe Genua

Na een korte onderhandeling met Ferry de Vries, hebben wij zijn "gewonnen" Genua (Fritz Segel C-7 tot 25 kn) kunnen overnemen. Zoals bekend is er tijdens de Gold Cup een fraaie loterij geweest met onder andere deze nieuwe Genua als prijs (aangeboden door "Making Waves" van Andre Du Pon). Aangezien Ferry zijn gehele zeilgarderobe uit North Sails bestaat, was het niet aannemelijk dat hij deze Fritz Genua zou gaan gebruiken. Wij daarentegen waren in de markt voor een nieuwe, aangezien die van ons (2016) o.a. 2 ONK 's en 2 Goldcups heeft meegemaakt. Iedereen blij. 

06-2019 Deelname Gold Cup Medemblik

De deelname aan de Gold Cup 2019 te Medemblik was een groot succes. Ondanks de sterk wisselende weersomstandigheden hebben we bijna elke dag kunnen varen. Veel regen, veel wind maar ondanks dat een prachtig resultaat. (Ook de sociale kant van het evenement was goed georganiseerd, pal voor de zeilers kroeg Brakeboer. De 2 moederschepen (Xoana en Detox) zijn ruim van te voren overgevaren, waardoor er een perfecte uitvalsbasis ontstond voor de crew. De gastvrijheid aan boord van de Xoana was groot en culinair was niets te veel gevraagd (zie foto). DJ txs

Zie hier nog een fraai filmpje van Watersport TV:  https://youtu.be/7lUW2GJGm5E 

Camera systeem Trailer

Speciaal voor het achteruit rijden is deze winter een draadloze camera (Caliber CAM701) op de lichtbalk gemonteerd. Deze camera is aangesloten op het 12 V net van de achterverlichting. Parkeersysteem met draadloze overdracht. De Caliber CAM701 parkeerhulp heeft een 7 inch display waarop te zien wat er achter de trailer gebeurt. Met splitscreen, bij gebruik van een tweede camera (CAM701E). De achteruitrijcamera werkt draadloos op de 2,4 GHz-frequentie met een bereik tot 50 meter.

Nieuwe mast

Een nieuwe Mast. Na de "klassieke" ONK deuk hebben wij via Jachtschade Aalsmeer een nieuwe mast besteld. Deze heeft enige tijd op zich laten wachten. Uiteindelijk zijn alle beslagen en verstagingen overgezet op de nieuwe tube.  

Dyneema® lijnen

Deze winter zijn alle lijnen en elastieken nagelopen en daar waar nodig vervangen. Het is opvallend dat de Dyneema® lijnen toch behoorlijk slijtgevoelig zijn. Om deze te vervangen was een korte cursus "splitsen" nodig. Al met al een mooi resultaat en een set splitsgereedschap rijker.

Nieuwe loods als stalling

Voor de Amazing Grace is een bedrijfsloods aangeschaft waardoor de boot altijd overdekt en verwarmd staat. Door de strategische centrale ligging in Nederland is vervoer van en naar de wedstrijden logistiek verantwoord.